Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Innen Pesterzsébetről ...
  2007-05-03 20:53:22, csütörtök
 
   
  (Az alábbi, kétségbeesett panaszok és ötletek - sajnos - nem veszítettek aktualitásukból, ezért továbbítom mindenkinek, aki nálamnál többet tehet közös sorsunk jobbra fordításáért!)

Tiborca panaszai és ötletei a 2004. december 5-i népszavazás előtt

A rendszerváltozáskor azt hittem eljött az én időm és elhagyhatom azt a kényszerpályát, amelyre a kontraszelekció lökött gyermek- és ifjú koromban.
Most, az öregkor delén, be kell látnom, hogy rendszerváltozás ide, rendszerváltozás oda, nekem továbbra is a holtvágányon van a ,,helyem".

Szeretném megtudni, hogy MIÉRT?

Miért érzem még mindig, hogy vizsla szemek követik minden lépésemet és mindenhol megelőz a költött rosszhírem, hogy még véletlenül se tudjak kitörni Kőmives Kelemenné-i sorsomból.

Bizonyíték arra, hogy nemcsak panaszkodom: 49 éves koromban felvételiztem és felvételt nyertem a JPTE Bölcsészettudományi Kar Művelődésszervező szak levelező tagozatára.
(Ekkor szakadt nyakamba annak az embernek az ápolása, akiről mindenki úgy tudta, hogy az anyám.)
Eközben a családom el akarta velem hitetni, hogy miatta nem fogom tudni a főiskolát befejezni. Erről, persze szó nem volt, mert az intézményes továbbtanulásomat megelőzte az a folyamatos önképzés, ami alapjául szolgált a főiskolai továbbtanulásomnak.

Miközben a permanens tanulásról és a kognitív társadalom megvalósulásának szükségességéről oktattak professzoraink, személyemet olyan negatív diszkriminációval illették, amit a mai napig nem értek!!!!

...-kor szigorlatoztam a Budai Művelődési Központba kihelyezett vizsgaközpontban. Az összevont művelődésszociológia (Hidi Péter), a kultúraközvetítés története (Agárdi Péter) szigorlaton olyan negatív diszkriminációban volt részem, ami miatt a mai napig nem vagyok képes a saját lábamon megállni!

Kérdezem tisztelettel: MIÉRT?

Miért kell még mindig, ötvennyolc évesen is a teljes egzisztenciális kiszolgáltatottságban megélnem az öregkoromat?

Hiszen a "rendszerváltozással kiépültek a demokrácia intézményei"!
Akkor mi lehet a gond?

Bizony nem más, mint az a keserű valóság, hogy ezekben az intézményekben - mint a fenti példa is bizonyítja - még mindig, ,,régi-új" kompetensék tiltanak, tűrnek, média felügyelnek!

Még a főiskolai tanulmányaim alatt beléptem az MDF XX. kerületi szervezetébe, mert az újonnan megszerzett ismereteimmel szerettem volna pesterzsébeti sorstársaim életének jobbrafordulásáért tenni, ,,hatni", ,,alkotni"...

Itt már közzé tettem azon politikai röpirataimból egy-két ötletet,
amelyekkel ,,bombáztam" a kerületi Fidesz-MDF vezetőség tagjait, sajnos - hiába! Ezért, a 2002-es választások után kiléptem az MDF-ből, mert soha, egyetlen témafelvetésemre nem reagáltak!

Meg is lett az ,,eredménye"! Pesterzsébet a főváros vörös zónájává változott!

1990-ben, pedig MDF-es parlamenti képviselőnk volt és az önkormányzatban is MDF-es többségű képviselők irányították a kerületi testületek munkáját!!!!

Nyolc éven keresztül Fidesz-es polgármesterünk volt.

Ez mind azt jelenti, hogy az itt élők 1990-ben a rendszerváltozásra szavaztak!

Amiért csalódniuk kellett a társadalmi változásokban, visszatértek rabtartóikhoz.

(Úgy jártunk, mint amikor az amerikai polgárháborúban a rabszolgák felszabadítását követően ellepték az utakat a ,,gondoskodó" gazda nélkül maradt rabszolgák. ,,Az emberéletben bekövetkezett veszteség és az anyagi kár hatalmas volt. A legnagyobb változást az jelentette, hogy megszűnt a rabszolgaság, és vele az abból élő rendszer. Megszüntetésével úgy látszott, hogy a feketéknek az amerikai társadalomban elfoglalt helye gyökeresen megváltozik. Ennek a reménynek a megvalósulásáig azonban majdnem egy teljes évszázadot kellett még várni."- Cambridge Enciklopédia/Maecenas Kiadó/1992)

Az új, polgári demokráciát akaró politikusok az ,,újkori rabszolga"-sorban tartott MUNKÁSSÁGGAL nem tudtak mit kezdeni.

Elkövették azt a súlyos hibát, hogy azonosították őket azzal a ,,munkás" státuszú réteggel, amelyik az 1950-es években megvalósította a proletárdiktatúrát!

Pedig, erről szó nem volt! Sőt! Az 1980-90-es évek munkásságán valósult meg a (proletár)diktatúra - a fenti ,,T"iltó, ,,T"űrő és ,,T"ámogató kontraszelekcióval.


Ez a társadalmi réteg olyan mértékben gyökértelenedett el, hogy nem is ismeri családi származási (genealógiai) múltját. Ez két szempontból tragikus:

1.) Amiért azt sem tudja, hogy ki fia borja, nem volt annak tudatában sem, hogy mitől fosztotta meg a proletárdiktatúra! Következésképpen, neki nem is volt követelni valója! Vagyis, lett volna, csak nem tudott róla!

2.) Ebből következik, hogy a szocializmus elitjének ,,maradék" kompetenciája is elég volt ahhoz, hogy a kommunista diktatúra áldozatai:
- az otthonaikból elűzött kitelepítettek és utódaik,
- az államhatalom által kisajátított üzleteikből-, műhelyeikből a gyárakba tereltek és utódaik,
- a saját földjeiken gazdálkodó parasztok erőszakos TSZ-esítésének áldozatai és utódaik,
- a fogolytáborokban felejtett, II. világháborús honvédő katonák és utódaik,
- a malenkíj robotot túlélők és utódaik,
- a recskihez hasonló büntető- átnevelő táborokat túlélők és utódaik,
- az 1956-os forradalom és szabadságharcban elesettek, bebörtönzöttek, kivégzettek, üldözöttek és utódaik...
semmilyen rehabilitációban és kárpótlásban ne részesülhessenek!


Mindez magyarázatul szolgálhat arra vonatkozóan, hogy miért tiltakozik ez a réteg mindenféle ,,kedvezmény" (állampolgárság) ellen, amit a határon túlra szakadt magyarságnak járna!

Mindaddig így lesz, míg a határon belüli munkásság ilyen presztízsvesztett, lepusztult állapotban éli meg napjainkban magyarságát!

Innen, Pesterzsébetről nem sok sikert jósolok a december 5-i népszavazásnak!

(Bóna Mária Ilona)

Budapest, 2004. december 1.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendszerváltozás, vizsgaközpontban, megvalósulásának, szükségességéről, témafelvetésemre, megszüntetésével, fogolytáborokban, gyökértelenedett, szabadságharcban, rehabilitációban, következésképpen, részesülhessenek, pesterzsébetről, megvalósulásáig, kontraszelekció, polgármesterünk, polgárháborúban, felszabadítását, egzisztenciális, önkormányzatban, aktualitásukból, megvalósította, népszavazásnak, szigorlatoztam, bebörtönzöttek, professzoraink, intézményekben, kitelepítettek, állampolgárság, kényszerpályát, bekövetkezett, kétségbeesett, kompetenciája, felvételiztem, társadalomban, ismereteimmel, kontraszelekció lökött, öregkor delén, költött rosszhírem, főiskolát befejezni, intézményes továbbtanulásomat, permanens tanulásról, kognitív társadalom, kultúraközvetítés története, saját lábamon, teljes egzisztenciális, demokrácia intézményei, intézményekben –, fenti példa, főiskolai tanulmányaim, újonnan megszerzett, kerületi Fidesz-MDF, Innen Pesterzsébetről, Kőmives Kelemenné-i, JPTE Bölcsészettudományi Kar Művelődésszervező, Budai Művelődési Központba, Hidi Péter, Agárdi Péter, Cambridge Enciklopédia, Maecenas Kiadó, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jó éjt  Mosolyogtál már ma?  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Életművészet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  A fák lelke  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Életművészet  Palóc Grand Canyon  képre írva  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  A Föld napja  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Palóc Grand Canyon  Idézetek a barátságról  Bizonyos kulturális szint nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Az Európai Unió is foglalkozik...  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  A keserű igazság  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Esti kép  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Ha így haladunk...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Alvó cica  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Az udvariasság alapja: önismer...  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Nehezen engedem  Gárdonyi Géza - Április végén  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  A végzet az  Két ember becsülete  Az Európai Unió is foglalkozik...  Maradék idő  Tehetségtelen gyerek nincs. 
Bejegyzés Címkék
kontraszelekció lökött, öregkor delén, költött rosszhírem, főiskolát befejezni, intézményes továbbtanulásomat, permanens tanulásról, kognitív társadalom, kultúraközvetítés története, saját lábamon, teljes egzisztenciális, demokrácia intézményei, intézményekben &#8211, fenti példa, főiskolai tanulmányaim, újonnan megszerzett, kerületi Fidesz-MDF, 2002-es választások, főváros vörös, kerületi testületek, társadalmi változásokban, amerikai polgárháborúban, rabszolgák felszabadítását, emberéletben bekövetkezett, legnagyobb változást, amerikai társadalomban, megvalósulásáig azonban, teljes évszázadot, súlyos hibát, 1950-es években, 1980-90-es évek, fenti &#8222, társadalmi réteg, szocializmus elitjének, kommunista diktatúra, gyárakba tereltek, réteg mindenféle, határon túlra, határon belüli, rendszerváltozás, vizsgaközpontban, megvalósulásának, szükségességéről, témafelvetésemre, megszüntetésével, fogolytáborokban, gyökértelenedett, szabadságharcban, rehabilitációban, következésképpen, részesülhessenek, pesterzsébetről, megvalósulásáig, kontraszelekció, polgármesterünk, polgárháborúban, felszabadítását, egzisztenciális, önkormányzatban, aktualitásukból, megvalósította, népszavazásnak, szigorlatoztam, bebörtönzöttek, professzoraink, intézményekben, kitelepítettek, állampolgárság, kényszerpályát, bekövetkezett, kétségbeesett, kompetenciája, felvételiztem, társadalomban, ismereteimmel, pesterzsébeti, rabtartóikhoz, változásokban, azonosították, röpirataimból, irányították, tisztelettel, munkássággal, pesterzsébet, magyarságnak, magyarázatul, enciklopédia, kárpótlásban, műhelyeikből, rabszolgaság, világháborús, kisajátított, fordításáért, szocializmus, emberéletben, otthonaikból, visszatértek, államhatalom, tanulmányaim, szervezetébe, holtvágányon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2034
  • e Hét: 7542
  • e Hónap: 16146
  • e Év: 52087
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.